Jeg er træt af at rollespil altid skal beskrives med så mange ord, det er klart at det sker når hobbyen jo handler om at fortælle historier, men det er ikke nødvendigvis de mest gennemskuelige ord folk bruger. Der er en uheldig tendens til at rollespilsdebatten bliver en arena hvor folk kan blære sig med deres ordforråd og kaste med græske gloser. Det gør det svært for den almindelige rollespils-bruger at følge med i hvad der sker i miljøet, at det så oveni også er på engelsk er endnu et problem.

Heldigvis er knudepunktsbøgerne ikke den eneste måde at forstå og forklare rollespilsteori, ude i den virkelige verden er der et niveau af journalister og skribenter der omsætter de nyeste tanker til brugbar viden for os dødelige. Det må være muligt at gøre det samme for vores hobby.

Her er det at jeg tænker at min uddannelse som arkitekt indeholder en brugbar ingrediens: Mappings og diagrammer, en stor del pensum for mig er at bruge grafiske tricks til at gøre komplekse sammenhænge mere overskuelige og forståelige. Det kan sagtens ende med at det ikke rigtig er noget der virker, men så er det afprøvet og så har vi alligevel lært noget.

Jeg har læst op på rollespilsteori så jeg selv føler at jeg er relativt up to date med situationen og forståelsen, men jeg mangler at finde et sted at starte min udforskning. Jeg skal også have undersøgt de grafiske elementer og ikoner, den grafiske stil jeg vil benytte mig af. Det hele skal nok blive sjovt og lærerigt, men det kræver at jeg får noget feedback undervejs, andre folks input er uvurderligt i sådan en process her.

Anyways det er mit projekt for at forstå rollespil.