I januar satte vi os sammen, fem nørder, for at bruge foråret på at lave og spille små mini lives. Nu fik vi gjort noget ved det.

Torsdag aften satte vi os og lagde forslag på bordet. Vi kom frem til fem, som vi udforskede, men valgte en enkelt idé til gennemarbejdning:

Uden for festen

Fem mennesker er blevet låst ude fra en fest. De kan ikke komme ind igen, så de bruger tiden på at snakke om deres problemer med kærligheden.

Vi brainstormede roller og forhold, udarbejdede regler for spillet. Alle har et issue ellet et dilemma med en fiktiv kæreste/ægtefælle der er inde til festen bag den nu låste dør.

Christian & Christinna: Lidt popsmart bankmand, der er træt af kærestens altoverskyggende fokus på at parret skal have børn.

Edith & Erik: En dag fik hun bare kvalme hver gang hun så sin kæreste, den perfekte gentleman.

Julie & Ian: Et langt åbent forhold, der nu er blevet væsentlig mere monogamt. Men kan det holde?

Lars & Lise: Lars har fået drømmejobbet ude i den store verden, men Lise vil ikke forlade Århus.

Markus & Marie: De to har haft et forhold lige så længe nogen kan huske, men nu snakker de ikke sammen længere.

Nøglen & Døren: Nøglen eksisterer på meta-niveau og ejeren er i fokus. Man kan kun give nøglen, ikke tage den. Døren er låst indtil den der har nøglen vælger og åbner døren.

Fredag aften spillede vi.

Vi brugte et par timer på at spille personerne og deres snak om de problemer de har. Det var meget internt spil vi kom ud i. Det var meget den enkelte der fik luftet sit problem over for de andre, tog imod eller afviste gode råd og fandt sig en beslutning til sidst. Der var også lidt spil på de fem personers indbyrdes forhold, men det blev sekundært. Det var en stille, men god start på projektet. Helt klart et proof of concept.

Specielt debriefingen var interessant, vi fik et konkret udgangspunkt til at snakke videre fra. Om hvad vi vil med projektet og rollespil generelt, teknikker, indstillinger og indhold. Det giver også en bedre, mere personlig forståelse af forholdet mellem spillets rammer og oplevelsen.

Du kan læse mere om vores oplevelser på vores interne blog der er også de andre idéer vi ikke valgte at spille denne her gang, men som stadig er på bordet til senere.

Nogen spørgsmål?