Jeg er for en stund flyttet til hovedstaden, det har lidt rykket stikket ud på mine  rollespils-vaner. Så må jeg jo til at bygge noget op igen, heldigvis er her mange nørder, så mon ikke jeg kan finde nogen at lege med?

Nu har jeg den fordel at jeg foretrækker korte indie-spil frem for lange kampagne-træk, så det er bare at få samlet nogen gode folk og se hvad der sker. Min speciale-skrivnings-inducerede rollespils-karantæne fra foråret har lidt fået mig ud af min sædvanlige entusiasme for storygames, så jeg vil prøve at få styr på mine prioriteter og lyster i forhold til spil. Her er min Top 10 for spil for tiden.

Sådan generelt kan jeg sige at jeg foretrækker spilleder-løst, drama orienteret spil. Vi fik Monsterhearts til at køre helt eminent uden spilleder og jeg pusler stadig med at hacke noget Primetime Adventures ind over, så det bliver endnu skarpere.

Anyways, her er min  top 10 for spil jeg håber at spille i 2014, en blanding af spil der hænger ved og ting jeg gerne vil have prøvet af:

 

1. Monsterhearts

High-school teenagere som også er monstre, hormoner, følelser og kolossale kosmiske kræfter. Det er fuld af drama, indestængte følelser og epik. Tænk Buffy, Twilight og alle de andre tv-serier i genren. Relativt nemt at gå til, fungerer fint som en-aftens ting, men er klart lækrest med et par spilgange i træk.

Spilleder: Ja(Nej)

Antal spillere: 2-4

En-aftenspotentiale: ****

Kampagnelængde: 6 +

 

2. Fiasco

Af Jason Morningstar. Undertitlen siger det hele: “A game of powerful ambition & poor impulse control.” Det er et nemt spil om folk der fucker up og ender galt, á la Cohen brødrene. Fadæse-komisk hygge.

Spilleder: Nej

Antal spillere: 3-5

En-aftenspotentiale: *****

Kampagnelængde: Nope

 

3. A Penny For My Thoughts

Af Paul Tevis. Et spil om at genvinde sin hukommelse, men det er de andre spillere der bestemmer hvordan du har opført dig. Super interessant novellescenarie-agtig fortælleøvelse, som jeg virkelig gerne vile spille.

Spilleder: Nej

Antal spillere: 3-5

En-aftenspotentiale: *****

Kampagnelængde: Nej

 

4. Apocalypse World

Vincent Bakers post-apokalyptiske spil, man spiller awesome badass overlevere der forsøger at få noget til at hænge sammen i en verden der konstant går i stykker og truer med yderligere ødelæggelse. Ok at lære, kræver proaktive spillere og er igen bedst som kort kampagne.

Spilleder: Ja

Antal spillere: 2-4

En-aftenspotentiale: ***

Kampagnelængde: 6+

 

5. Shab-Al-Hiri Roach

Jason Morningstars spil om intrigante akademikere og besættelse af en sumerisk kakkerlak-dæmon. Masser af muligheder for at være ond ved sine medspilpersoner. Har jeg heller ikke prøvet endnu.

Spilleder: Nej

Antal spillere: 3-8

En-aftenspotentiale: *****

Kampagnelængde: Nope

 

6. In a Wicked Age

Vincent Bakers Sword & Sorcery spil, hvor man er episke helte og skurke imod hinanden. Nemme regler og instant drama fra setup.

Spilleder: Nej

Antal spillere: 4-5

En-aftenspotentiale: ****

Kampagnelængde: Jep

 

7. Steal Away Jordan

Julia Bond Ellingboes spil om slaver, afmagt og skæbne. Har jeg ikke prøvet endnu, men vil vildt gerne.

Spilleder: Ja

Antal spillere: 3-5 ?

En-aftenspotentiale: ?

Kampagnelængde: ?

 

8. Inspectres

Af Jared Sorenson. Ghostbusters og reality-tv mashup. Jagt på overnaturlige væsner, budgetproblemer og confessional chair, med dybt uegnede kolleger. God komik og nemt at gå til, også for en enkelt aften.

Spilleder: Ja (Nej)

Antal spillere: 2-5

En-aftenspotentiale: ****

Kampagnelængde: Jep

 

9. Shock: Social Science Fiction

Af Joshua A.C. Newman. Klassisk scifi om teknologiske samfundsomvæltninger og hvordan det påvirker mennesker. Meget fleksibelt, lidt gammeldags indieregler, men hurtigt at gå til.

Spilleder: Nej

Antal spillere: 3-5

En-aftenspotentiale: *****

Kampagnelængde: Hvis man har lyst

 

10. 3:16 Carnage Amongst The Stars

Af Gregor Hutton. På korstog mellem stjernerne for at udrydde alt der kunne være en trussel imod jorden. Man spiller ruminfanterister med dybt overlegne våben og meget lidt medfølelse for fjenden, hvad end den viser sig at være. Tænk Starship Troopers eller Old Man’s War. Det er klart bedst over tid, da spilpersonerne starter ret tynde, men bliver udbygget over tid.

Spilleder: Ja

Antal spillere: 2+

En-aftenspotentiale: ***

Kampagnelængde: Ja

 

Desuden er der et par spil jeg også altid gerne vil lege, men som ikke lige kom med på listen: Dogs in the Vineyard, Misspent Youth, Don’t Rest Your Head, Final Girl, Remember Tomorrow,  og Fate Core som jeg gerne vil prøve for at se hvor systemet kan bruges til alt muligt andet.